A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Інклюзивна освіта в сучасному освітньому закладі

Дата: 19.04.2024 10:13
Кількість переглядів: 39

Останнім часом термін «інклюзія» лунає все частіше, особливо в контексті освіти. Це свідчить про суттєві зміни в суспільній свідомості українців щодо людей з особливими потребами. Управління освіти Красносільської сільської ради бере активну участь у розвитку інклюзії та проводить освітню роботу з педагогами.
     18 квітня на базі Красносільського ліцею головним фахівцем з питань освіти Управління освіти Красносільської сільської ради Олесею Костів для педагогів, які працюють в інклюзивних класах, було проведено семінар на тему «Інклюзивна освіта в школі».


     Під час семінару розглянули питання формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами; практично опрацювали навички створення та оформлення індивідуальної програми розвитку учнів з особливими освітніми потребами; відпрацювали порядок дій щодо організації зарахування дитини з ООП на інклюзивне навчання; сформували алгоритм професійної взаємодії вчителів та асистентів вчителів під час освітнього процесу; диференціація навчання є способом реалізації індивідуального підходу в інклюзивних класах; порядок роботи команди психолого-педагогічного супроводу для кожної дитини з ООП. Досвідчений педагог у цьому напрямку Олеся Костів поділилася власним досвідом у впровадженні інклюзивної освіти.
   Педагоги отримали нові знання, навички та досвід, що допоможе їм у наступному навчальному році створити більш комфортні та сприятливі умови для навчання та виховання дітей з ООП з урахуванням їх потреб та можливостей.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь