Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Відбулася чергова 37-ма сесія Красносільської сільської ради

Дата: 07.06.2024 16:49
Кількість переглядів: 74

7 червня відбулася чергова 37-ма сесія Красносільської сільської ради, на якій прийнято ряд важливих для життєдіяльності громади рішень.
Красносільський сільський голова Марина Архірій виконала приємну місію – за високий професіоналізм, відданість своїй справі, активну участь у життєдіяльності громади та з нагоди Дня поліцейського офіцера громади нагородила подякою Прошина Михайла Володимировича.


Депутати затвердили Генеральний план с. Новокубанки, поєднаний із планом зонування території села.
Прийняли рішення приєднатися до європейської ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії», до якої входить 55 країн світу, що добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Громада, відповідно, взяла на себе зобов’язання скоротити на своїй території викиди CO2 за рахунок заходів з підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії, пом’якшення та адаптації до наслідків зміни клімату.
Відповідно, прийняли комплексну програму охорони навколишнього природного середовища громади на 2024-2026 роки, яка, серед іншого, ставить завдання формування та реалізації ефективної природоохоронної діяльності територіальної громади для поліпшення стану довкілля і забезпечення охорони навколишнього природного середовища.
Прийняли ряд бюджетних питань. Зокрема, затвердили звіт про виконання бюджету громади за І квартал та внесли зміни до місцевого бюджету за 2024 рік. На підтримку Збройних формувань України додатково виділили 8,9 млн грн. За поточний рік з місцевого бюджету уже виділено 25,5 млн грн. Також затвердили місцеві податки і збори на 2025 рік. Це щорічне рішення, передбачене Податковим Кодексом України. До основних податків належать земельний податок; податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; прийняті ставки земельного податку. Відповідним документом надано пільги зі сплати податку певним категоріям громадян, зокрема, пенсіонери на 2025 рік звільнені від сплати податку на нерухоме майно. Також, враховуючи ситуацію в державі, рішенням сесії надали пільгу пенсіонерам по сплаті податку на нерухоме майно і на поточний, 2024 рік.
Також депутати схвалили програму розвитку міжнародного співробітництва Красносільської сільської територіальної громади та внесли зміни до місцевих цільових програм, що стосуються функціонування і розвитку освітньої галузі, фізкультури і спорту та діяльності КП «Перспектива».
Відповідно до змін у чинному законодавстві, зокрема, ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про адміністративну процедуру», внесені зміни і доповнення до Регламенту Красносільської сільської ради, що стосуються відкритості і прозорості діяльності органів місцевого самоврядування.
На сесії було внесено зміни до структури та загальної чисельності і умов оплати праці працівників Красносільської сільської ради.
Прийнято рішення про припинення діяльності Переможненської початкової школи шляхом ліквідації.
Відповідне рішення пов’язане з виконанням ЗУ «Про повну загальну середню освіту», яким передбачено реорганізацію/ліквідацію малокомплектних шкіл (які мають менше ніж 60 учнів); мінімальна кількість учнів у класі у сільській місцевості повинна бути не менше 5 чоловік.
В останні роки кількість дітей в Україні значно скоротилася. Не виключенням є і Красносільська громада. У Переможненській школі на початок 2023-2024 навчального року навчалося 7 дітей початкової ланки. Моніторинг показав, що з кожним роком дітей стає все менше, наразі у с. Переможному проживає лише 42 дитини віком від 6 до 17 років; до 2026 року заклад не зможе набрати учнів до 1-ого класу.
Утримання одного учня у переможненській школі становить більше 160-ти тис. грн на рік, у той час як у Красносільському ліцеї – біля 30-ти тис. грн.
Крім того, учні перебувають на індивідуальній формі навчання, не мають соціалізації між однолітками та рівного доступу до отримання якісних послуг. Учні середньої та старшої ланки навчаються у Кремидівському навчальному закладі. Враховуючи, що процес ліквідації триває з травня 2023 року, для учнів і батьків 1-4 класів у Кремидівському ЗЗСО був проведений День відкритих дверей, аби дати можливість як дорослим, так і дітям ознайомитися з можливостями відповідного навчального закладу. Процес припинення діяльності Переможненської початкової школи завершиться протягом двох місяців. До Кремидівки учнів і надалі возитиме шкільний автобус.
Також розглянуто та схвалено ряд земельних питань.
Відповідно до Генплану, встановлені нові межі с. Корсунці. Сформовано земельні ділянки під об’єктами комунальної власності; під існуючими свердловинами та тими, які планується побудувати. Затверджено перелік земельних ділянок, право оренди на які виставляються на торги. В оренду передано земельні ділянки під АЗС (с. Іваново) та під виробничою базою сільгосппідприємства (с. Павлинка). За заявами громадян передано у власність земельні ділянки під існуючими житловими будинками.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь