Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Довідка про результати проведення громадського обговорення

Дата: 01.07.2024 12:32
Кількість переглядів: 71

Довідка

про результати проведення громадського обговорення

містобудівної документації – «Детальний план території для будівництва та обслуговування БП АЗС на 150 заправлень на добу орієнтовною площею 24,00 га, на території Красносільської та Першотравневої сільських рад Лиманського району Одеської області» та звіту про стратегічну екологічну оцінку в частини розміщення об’єкту на території  Красносільської сільської ради Одеського району Одеської області

 

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  ст.12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №555, Красносільською сільською радою Одеського району Одеської області розпочато процедури громадського обговорення містобудівної документації – «Детальний план території для будівництва та обслуговування БП АЗС на 150 заправлень на добу орієнтовною площею 24,00 га, на території Красносільської та Першотравневої сільських рад Лиманського району Одеської області» та звіту про стратегічну екологічну оцінку в частини розміщення об’єкту на території  Красносільської сільської ради Одеського району Одеської області.

Замовник проекту містобудівної документації: Лиманська районна державна адміністрація.

Розробник проекту містобудівної документації: ПІП «Геоспектр-7» архітектор – Каменєв Ігор Леонідович , сертифікат АА №001021.

Підстави розроблення проекту містобудівної документації: розпорядження Лиманської районної державної адміністрації від 03.04.2019 року №125/А-2019.

Про проведення громадських слухань щодо проекту проінформовано громадськість.

Відповідні оголошення розміщено на офіційному веб-сайті сільської ради: krasnosilska-gromada.gov.ua, опубліковано в газеті «Слава Хлібороба» –від 03.02.2022 року №5, «Чорноморські новини»№9-10 - від 3.02.2022 року,  на дошках оголошень в селі Іванове, на сайті сільської ради   з метою отримання пропозицій та врахування зауважень до розробленої містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

На сайті сільської ради також розміщено проект Детального плану території та звіт про стратегічну екологічну оцінку.

Текстові та графічні матеріали проекту розміщені для ознайомлення в приміщенні Красносільської сільської ради Одеського району Одеської області за адресою: Одеська область, Лиманський район, с.Красносілка, вул. Набережна, буд. 87а та на офіційному сайті сільської ради: krasnosilska-gromada.gov.ua.

 

Дата початку та строки здійснення процедури громадського обговорення

з «_03_» лютого 2022р. до «_04_» березня 2022р. включно. Протягом 30-х календарних днів з дня оприлюднення.

Строк завершення розгляду пропозицій: 05.02.2022 року.

Направлено лист від 26.01.2022 року №05-11/263 з матеріалами детального плану території до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації, Міністерства охорони здоров’я України,  Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації.

Презентація проводилася  в селі Іванове по пров. Буяклу, 1г «_18_» __02____ 2022 р. об _15__ г. _00__хв 

Презентація проводиться під головуванням Величко С.О. – начальника відділу містобудування та архітектури.

Письмові пропозиції повинні були надаватися за адресою:  Одеська область, Одеський район,  с.Красносілка, вул. Набережна, буд. 87а або на адресу: е-mail: krasnosilska-sr@ukr.net.

Хід та результати презентації відображені в протоколі.

Будь-яких зауважень чи пропозицій до проекту детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку від громадськості не надійшло.

Процедура громадського обговорення завершена 04.03.2022 року включно.

Враховуючи наявність звіту про стратегічну оцінку, в якому визначено, що проектні рішення документа державного планування є пріоритетним серед можливих альтернатив, відсутність будь-яких зауважень чи пропозицій щодо проекту детального плану території та звіту про СЕО від громадськості, і врахування зауважень що надані уповноваженими органами, також беручі до уваги, що відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності» внесені зміни до пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель" (Відомості Верховної Ради України, 2020 р., № 46, ст. 394 із змінами, внесеними Законом України від 28 квітня 2021 року № 1423-IX):

доповнено абзацами шостим і сьомим такого змісту:

 

"до 1 січня 2025 року детальні плани територій щодо територій, розташованих за межами населених пунктів та стосовно яких не затверджені комплексні плани просторового розвитку територій територіальних громад, можуть розроблятися та затверджуватися відповідно до схем планування території (частини території) району та/або області. Рішення про розроблення детального плану території приймається відповідною сільською, селищною, міською радою згідно із законом», 

«детальні плани території (зміни до них) щодо територій, розташованих за межами населених пунктів, розроблення яких розпочалося на підставі розпорядження відповідної районної державної адміністрації до набрання чинності цим Законом, затверджуються відповідними сільськими, селищними, міськими радами»

 

До затвердження пропонується саме цей варіант документа державного планування.

  1. Щодо врахування пропозиції зазначених у листі Департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації від 25.10.2022 року №2396/06/05-09/2-22/1980 (відповідний лист надано поза межами строків процедури обговорення)

Зміст зауваження до звіту про СЕО згідно з листом

Інформація щодо врахування

зауважень та пропозицій

1.      У звіті про CEO не вказана інформація щодо природних коридорів, в межах яких знаходиться об’єкт.

Данні виправлені в розділі 3.7 та 4.4 Звіту про CEO.

2.      Відсутня схема охорони навколишнього природного середовища

 

Додано в додатки до Звіту CEO

 

 

3. Відсутня інформація щодо розрахунку водопостачання та водовідведення

дані вказані в пояснювальній записці до детального плану

4. Відсутня інформація щодо зв’язку проекту зі Схемою планування території Одеської області

Додано в п.2 Звіту про CEO

  1. Не враховані зауваження і пропозиції надані Департаментом екології від 27.10.2020№198/05-09/483, а саме: відсутня інформація щодо розташованих в районі проектованої території зарезервованих до наступного заповідання територій

данні додано до п. 3.7 Звіту про CEO

2. Від Міністерства Охорони Здоров’я України зауважень та пропозицій до проекту ДДП та Звіту про СЕО у встановлений термін не надходило.

3. Від Департаменту Охорони Здоров’я Одеської ОДА зауважень та пропозицій до проекту ДДП та Звіту про СЕО у встановлений термін не надходило.

4. Від Міністерства захисту довкілля України зауважень та пропозицій до проекту ДДП та Звіту про СЕО у встановлений термін не надходило.

 

Додаток: протокол громадських слухань

 

Перший заступник

Красносільського сільського голови                   Євгеній ХУСЕЙІНОВ

 

 

 

 

Вик. Світлана Величко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь